Rode pizza met blauwe kaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Gekookte rode biet – 3 stuks
  • Courgette – 1 stuk
  • Rozemarijn – 1 hand
  • Pizza bodem – 2 stuks
  • Walnoten – 2 handen
  • Blauwe kaas – 75 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Rol de pizzabodems uit. Haal de rode biet uit de verpakking en laat uitlekken. Snijd de courgette in dunne plakken. Snijd de blauwe kaas in stukjes en pluk de rozemarijn.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de courgette.

3) Pers een teen knoflook. Doe geperste knoflook, samen met de helft van de parmezaanse kaas, de helft van de rozemarijn, de rode biet en peper en zout naar keuze in de keukenmachine en pureer tot saus.

4) Verdeel de zelfgemaakte rode bietensaus over de uitgerolde pizzabodems. Verdeel hier vervolgens de courgette, blauwe kaas en overige parmezaanse kaas over en bak de pizza volgens de aanwijzing op de verpakking.

5) Haal de pizza uit de oven en garneer met de walnoten en overige rozemarijn.