Kipragout onder bladerdeeg

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons – 250 gram
  • Tijm – 1 handje
  • Bladerdeeg – 4 plakken
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Kookroom – 125 ml
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Eieren – 1 stuk

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 125 milliliter water aan de kook.

1) Haal de bladerdeeg plakken uit de vriezer en laat ontdooien. Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakjes en snijd de kipfilet in stukken. Pluk de tijm.

2) Verhit een mespunt boter in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de kip toe en bak rondom bruin. Voeg hier vervolgens de champignons aan toe en bak kort mee. Voeg vervolgens de room, tijm, bouillonblokje, kokend water en peper en zout naar keuze toe. Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de kip in roomsaus.

3) Verdeel de kip in roomsaus over de bakjes. Dek de bakjes af met het bladerdeeg.

4) Klop een ei los en verdeel over de bladerdeeg. Zet het geheel voor 20 minuten in de oven.