Selecteer een pagina

Goulash met gehakt

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Paprika – 1 stuk
  • Wortelen – 300 gram
  • Tijm – 1 handje
  • Komijnzaad – 2 tl
  • Cayennepeper – 2 tl
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in stukjes. Was de paprika en snijd in stukken. Was de wortelen, schrap ze en snijd in stukken. Pluk de tijm.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg het gehakt toe  en bak rul. Voeg de wortelen toe en bak even mee. Voeg vervolgens de paprika toe en bak nog even mee. Gevolgd door de tomatenblokjes.

3) Doe het bouillonblokje bij de pan met inmiddels kokend water en meng goed door elkaar. Voeg de bouillon bij de pan met gehakt en groenten en voeg de tijm, komijnzaad, cayennepeper en peper en zout naar keuze toe.

4) Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de soep. Laat het geheel 10 minuten koken.

5) Verdeel de goulash soep met gehakt over de borden.