Gevulde pastaschelpen met spinazie en pesto

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Spinazie – 200 gram
  • Pastaschelpen – 150 gram
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Kookroom – 75 ml
  • Kikkererwten – 200 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 5 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Pel de basilicum. Giet de kikkererten af.

2) Doe de pastaschelpen in de pan met inmiddels kokend water en kook 6minuten.

3) Doe de knoflook, basilicum, pijnboompitten, 4 eetlepels olijfolie en peper en zout naar keuze in een keukenmachine en meng tot een pesto.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de spinazie toe en bak mee totdat het geslonken is. Voeg vervolgens de kookroom en de helft van de parmezaanse kaas toe.

5) Verdeel de pastaschelpen over een ovenschaal en vul deze met het spinazie mengsel, pesto, kikkererwten en overige parmezaanse kaas. Zet het geheel 10 minuten in de oven.