Courgetti met falafel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Courgettes – 2 stuks
  • Falafel – 200 gram
  • Kookroom – 2 el (30 ml)
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Zongedroogde tomaten – 100 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

1) Snijd de rode peper in kleine stukjes. Pel en snijd de knoflook en ui. Rasp (of snijd) de courgettes in de lengte zodat er lange courgette slierten (courgetti) ontstaan.

2) Haal de zongedroogde tomaten uit de pot en doe dit samen met 2 eetlepels vocht uit de zongedroogde tomaten pot, 2 eetlepels kookroom en de helft van de parmezaanse kaas in de keukenmachine. Mix tot het een gladde saus is.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de falafel toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg vervolgens de courgetti toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg als laatste de zongedroogde tomatensaus toe en verwarm er doorheen.

4) Verdeel de courgetti over de borden en verdeel hier vervolgens de parmezaanse kaas over.