Aardappel gratin met pompoen en courgette

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Flespompoen – half stuk
  • Bosui – 2 stengels
  • Tijm – 1 hand
  • Aardappelen – 400 gram
  • Room – 100 ml
  • Parmezaanse kaas – 45 gram
  • Geraspte kaas – 50 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 40 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven op 200 graden.

1) Schil de aardappels en snijd in dunne plakjes. Snijd de courgette en flespompoen in dunne plakjes. Snijd de bosui in plakjes.

2) Meng de room met de knoflook, parmezaanse kaas, tijm, bosui en peper en zout naar keuze en meng goed door elkaar.

3) Verdeel de aardappelschijfjes trapgewijs over een ovenschaal, gevolgd door de flespompoen en courgette. Verdeel hier vervolgens het roommengsel overheen en beleg de bovenkant met de geraspte kaas. Zet het geheel 40 minuten in de oven.