Sushi sandwich kip

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 2 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Spinazie – 3 handen
  • Sushirijst – 200 gram
  • Kipburgers – 2 stuks
  • Nori – 2 vellen
  • Sojasaus – naar keuze

In huis:

  • Mayonaise – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Doe 250 gram sushirijst en 350 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

2) Pel de avocado en snijd in plakken. Rasp de wortel en snijd julienne.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie een pan en bak de kipburgers aan beide kanten bruin.

4) Leg een stuk plasticfolie uit. Leg hier een norivel op en verdeel 2 eetlepels sushirijst over het vel. Laat aan alle kanten ongeveer 5 centimeter onbelegd. Verdeel vervolgens 1,5 hand spinazie, een halve avocado, 1 hand peen julienne en 1 kipburger over de sushirijst. Verdeel hier weer 1 eetlepel sushirijst over. Vouw de zijkanten van de het norivel nu naar het midden en vouw de huishoudfolie ook naar het midden en druk goed aan. Laat de sushi sandwich enkele minuten in de huishoudfolie liggen. Herhaal dit nogmaals

5) Verwijder de huishoudfolie en snijd de twee sushi sandwiches doormidden. Serveer met mayonaise en sojasaus.