Maaltijdsoep van champignons

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons – 250 gram
  • Tijm – 1 hand
  • Pandan rijst – 100 gram
  • Melk – 150 ml
  • Bouillon blokje – 1 stuk

In huis:

  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm 350 milliliter water en een grote pan met water.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakken. Pluk de tijm.

2) Doe de rijst in de grote pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3) Doe het bouillonblokje in de pan met het inmiddels 350 milliliter kokende water en roer goed door elkaar.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de bouillon, melk en tijm toe.

5) Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de soep om het wat dikker te maken. Laat de soep circa 10 minuten zachtjes koken.

6) Giet de rijst af en voeg bij de soep. Serveren maar!