Zalmburger
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Salade ui – 2 stengels
- Radijsjes – halve bos
- Komkommer – half stuk
- Zeewiersalade – 50 gram
- Chilivlokken – 1 tl
- Hamburgerbroodjes – 4 stuks
- Paneermeel – 4 el
- Zalm – 160 gram
- Eieren – 1 stuk
In huis:
- Bloem – 5 el
- Saus naar keuze (bijvoorbeeld ketchup, mayonaise, mosterd of sojasaus) – naar keuze
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vis
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden.
1) Verwijder de huid van de zalm en snijd in stukken. Snijd de bosui in plakjes. Was de radijsjes en komkommer en snijd in plakken.
2) Doe de zalmstukken, bosui, ei, chilivlokken en peper en zout in een kom en pureer met een staafmixer tot een glad geheel. Schep hier 5 eetlepels bloem doorheen, om het geheel minder vochtig te maken. Kneed 4 burgers van de zalm en haal de burgers door paneermeel heen. Leg de zalmburgers op een bord en dek af met huishoudfolie. Laat de zalmburgers 15 minuten rusten in de koelkast.
3) Doe de hamburgerbroodjes in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in 4 tot 6 minuten af.
4) Verhit ondertussen een 1 eetlepel olijfolie in een pan. Bak de burgers rondom bruin.
5) Haal de hamburgerbroodjes uit de oven en snijd ze open. Beleg de broodjes met de komkommer, radijs, zalmburgers en zeewiersalade. Serveer met een saus naar keuze (bijvoorbeeld ketchup, mayonaise, mosterd of sojasaus).