Selecteer een pagina

Kip tajine met couscous

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Geschrapte wortelen – 150 gram
  • Aubergine – 1 stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Ras el hanout – 1 el
  • Gemalen komijnzaad – 1 el
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Couscous – 150 gram
  • Gezouten amandelen – 1 handje
  • Kippenbouten – 2 stuks
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Rozijnen – 1 handje

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 45 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 175 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Snijd de wortelen in stukken. Was de tomaten en aubergine en snijd in stukken. Snijd de tomaat in blokjes.

2) Meng 2 eetlepel olijfolie met de knoflook, ui, ras el hanout, komijnpoeder, paprika poeder en peper en zout naar keuze. Verdeel het mengsel over de kippenbouten en laat de kippenbouten 10 minuten rusten in de koelkast.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en fruit de ui aan. Voeg de rode peper en wortelen toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de aubergine toe en bak nog even kort mee. Gevolgd door de tomatenpuree, gesneden tomaat, rozijnen en het sap van de citroen.

4) Doe het bouillonblokje bij de pan met 250 milliliter water en los op en voeg dit aan de pan met groenten toe.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenbouten rondom bruin. Verdeel de kippenbouten over de tajine, gevolgd door de pan met groenten. Dek de tajine af met de deksel en zet voor 45 minuten in de oven. Tip: als je geen tajine hebt, gebruik dan een ovenschaal en dek deze af met aluminiumfolie.

6) Kook de couscous volgens de aanwijzingen op de verpakking.

7) Verdeel de couscous over de borden gevolgd door de kip tajine. Garneer met amandelen.