Halloween soep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Flespompoen – half stuk
  • Limoen – half stuk
  • Koriander – 1 handje
  • Stokbrood – half stuk
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Vissaus – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 100 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Schil de pompoen en snijd in blokjes. Pel en snipper de ui en knoflook. Snijd de koriander klein. Tip: Als de pompoen te hard is om te snijden, doe hem dan enkele minuten in de magnetron. Dit zorgt ervoor dat de pompoen makkelijker te snijden is.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de blokjes pompoen toe en bak deze enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokende water en roer door elkaar. Voeg dit en het sap van de limoen, vissaus, kokosmelk, de helft van de koriander en peper en zout naar keuze bij de pompoen en laat het geheel 15 minuten koken.

4) Doe ondertussen het stokbrood in de oven en bak in 10 minuten af.

5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Schenk de soep in kommetjes en garneer met de overige koriander. Serveer met het stokbrood.