Bloemkoolstamppot met vega fricassees

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – half stuk
  • Champignons – 250 gram
  • Wortelen – 4 stuks
  • Laurierblad – 2 blaadjes
  • Kookroom – 125 ml
  • Bouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 2 mespunten
  • Bloem – 2 el
  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 100 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in stukken. Rasp de wortel en snijd in stukken. Snijd de bloemkool in stukken.

2) Doe de bloemkool in de volle pan met inmiddels kokend water en laat 10 minuten koken. Giet de bloemkool af. Pureer de bloemkool samen met een mespunt boter en een scheutje (25 milliliter) room met een staafmixer tot puree. Breng op smaak met peper en zout.

3) Verhit een 1 mespunt boter in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de helft van de champignons toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens 2 eetlepels bloem toe en bak je dit kort mee.

4) Doe het bouillonblokje in de pan met 100 milliliter inmiddels kokende water en roer goed door elkaar. Voeg de bouillon bij de pan met het champignons. Voeg vervolgens de room toe, de laurierbladeren en breng op smaak met peper en zout. Draai het vuur laag en later het geheel 15 minuten onder een deksel zacht koken.

5) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de wortelen en overige champignons.

6) Verdeel de bloemkoolpuree over de borden gevolgd door het de vegetarische fricassees. Garneer met gebakken wortelen en champignons.