Pan lasagne

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – 1 stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Basilicum – 2 handjes
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Lasagne bladen – 4 bladen
  • Mozzarella – 1 bol
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Tomatenblokjes – 400 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de courgette en rode paprika en snijd in blokjes. Snijd de basilicum klein. Snijd de mozzarella in plakken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de groenten toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenblokjes, de helft van de basilicum, de helft van de parmezaanse kaas en peper en zout naar keuze toe. Verwarm enkele minuten door.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en rooster de pijnboompitten. Leg de pijnboompitten apart en verdeel vervolgens de helft van de saus over de koekenpan. Verdeel hier vervolgens de van de mozzarella plakken overheen, gevolgd door een laag lasagne bladen, weer gevolgd door een laag van de tomatensaus en laag mozzarella plakken.

4) Dek de pan af met aluminiumfolie en laat 25 minuten onder de aluminiumfolie zachtjes koken. Haal de pan van het vuur en garneer de pan lasagne met de pijnboompitten en overige basilicum.