Foe yong hai

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – half stuk
  • Champignons – 100 gram
  • Pandan rijst – 150 gram
  • Ketchup – 4 el
  • Groentebouillon blokje – half stuk
  • Tomatenblokjes – 400 gram
  • Gembersiroop – 2 el
  • Bamboescheuten – 1 blikje
  • Eieren – 4 stuks

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Doe de eieren in een kom en kluts door elkaar.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de tomatenblokjes, ketchup, bouillonblokje, gembersiroop en peper en zout naar keuze toe en breng aan de kook. Laat 15 minuten koken op laag vuur. 

3) Doe ondertussen de rijst bij de pan met kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de prei en champignons. Roer de bamboescheuten erdoor en voeg het eiermengsel toe aan de pan. Bak de eieren gaar. Schenk de tomatensaus over het eiermengels en verwarm goed door.

5) Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de foe yong hai.