Chicken stir fry

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Cherrytomaten – 250 gram
  • Courgette – 1 stuk
  • Champignons – 150 gram
  • Broccoli – halve stronk
  • Zilvervliesrijst – 150 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Sojasaus – 6 el
  • Donkere bastard suiker – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teen
  • Ui – half stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Was de cherrytomaten en snijd doormidden. Was de courgette en snijd in stukjes. Schrob de champignons schoon en snijd in plakjes. Was de broccoli en snijd de roosjes van de stronk. Snijd de kipfilet in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de kip aan. Voeg de sojasaus en bruine suiker toe en laat de kip ongeveer 15 minuten sudderen.

3) Doe de rijst bij de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui. Voeg de rode peper, courgette en broccoli toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de champignons en cherrytomaten toe en bak nog enkele minuten mee. Voeg de gewokte groenten bij de kip en breng op smaak met peper en zout naar keuze.

5) Giet de rijst af. Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de chicken stir fry.