Avocadobroodje zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Avocado – 2 stuks
  • Veldsla – 4 handjes
  • Stokbrood – half stuk
  • Sesamzaadjes – 2 el
  • Zalm – 100 gram
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Pel de avocado’s en snijd doormidden.

2) Verwarm 1 eetlepel olijfolie in een koekenpan en bak de eieren.

3) Doe het stokbrood in de inmiddels voorverwarmde oven en bak in ongeveer 10 minuten af.

4) Pak een helft van een avocado en leg met de bolle kant naar onder op een bord. Verdeel hier het gebakken ei over, gevolgd door de zalm, rode ui en veldsla. Leg de andere helft van de avocado hierop.

5) Garneer de top van de avocadobroodjes met zalm met sesamzaadjes en serveer met stokbrood.