Sushibowl met kip teriyaki en mango

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Mango – 1 stuk
  • Komkommer – half stuk
  • Salade ui – 2 stengels
  • Sushirijst – 250 gram
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Teriyakisaus – 4 el
  • Edameme bonen – 155 gram
  • Sojasaus – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten 

Hoe maak je het?

1) Was de komkommer en snijd in stukken. Schil de mango en snijd in stukken. Snijd de salade ui in plakken. Snijd de kipfilet in stukken.

2) Doe de kipfilet samen met de teriyakisaus in een kom en meng goed door elkaar. Laat de kipfilet gedurende 15 minuten marineren in de koelkast.

3) Doe ondertussen 250 gram sushirijst in 350 milliliter koud water in een pan en breng aan de kook. Laat de rijst gedurende 10 minuten zachtjes onder de deksel koken. Zet het vuur uit en laat de pan nog 15 minuten staan met de deksel erop.

4) Haal de kipfilet uit de koelkast en bak de kipfilet in een pan gaar (circa 10 minuten).

5) Verdeel de sushirijst over de borden. Verdeel hier vervolgens de mango, komkommer, salade ui, edameme bonen en kip teriyaki over. Serveer samen met de sojasaus.