Selecteer een pagina

Shrimp soup

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Wortelen – 150 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Zilvervliesrijst noedels – 100 gram
  • Grote garnalen – 100 gram
  • Tomatenpuree – 70 gram
  • Groentebouillon blokje – half blokje

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Verwijder het binnenste gedeelte uit de tomaten en snijd de rest in stukjes. Snijd de wortelen in stukjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een in pan en fruit de ui aan. Voeg de tomaat en wortelen toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en roer door elkaar.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg dit bij de pan met groenten. Voeg hier peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst noedels toe en kook nog enkele minuten mee.

4) Doe de garnalen samen met de knoflook, rode peper en 1 eetlepel olijfolie in een kom en meng goed door elkaar.

5) Verdeel de soep over de kommetjes en verdeel hier vervolgens de garnalen over. Garneer met de peterselie.