Burrata met gegrilde druiven van Ottolenghi

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 handje
  • Druiven – 500 gram
  • Venkelzaad – 1 tl
  • Meergranen stokbrood – half stuk
  • Burrata – 1 bol
  • Witte wijnazijn – 1 el
  • Bruine bastardsuiker – 1 tl

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 220 graden.

1) Pel en pers de knoflook.

2) Doe de druiven samen met de witte wijnazijn, olijfolie, knoflook, suiker, venkelzaad en peper en zout naar keuze in een kom en meng goed door elkaar. Rijg de druiven op een satéstokje.

3) Verhit een grillpan en grill de druiven.

4) Doe ondertussen het stokbrood in oven en bak het stokbrood in 6 tot 8 minuten af.

5) Snijd de burrata doormidden en verdeel over de borden. Verdeel hier vervolgens de gegrilde druiven spiesen en overige marinade over. Garneer met basilicum en serveer met het meergranen stokbrood.