Zalm salade met gepocheerd ei

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Krulsla melange – 100 gram
  • Komkommer – half stuk
  • Radijs – halve bos
  • Basilicum – 2 handjes
  • Gerookte zalm – 100 gram
  • Eieren – 2 stuks
  • Honing – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 15 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel de knoflook en pers. Was de komkommer en snijd in halve maantjes. Was de radijsjes en snijd in dunne plakjes. Pluk de basilicum en snijd in stukjes. Haal de gerookte zalm uit de verpakking en snijd klein.

2) Doe de knoflook samen met de olie, honing, de helft van de basilicum en peper en zout naar keuze in een kommetje en meng tot een dressing.

3) Doe 1 eetlepel olie op een stukje vershoudfolie, smeer goed uit en leg de vershoudfolie in een kommetje. Breek een ei en laat deze rustig in het kommetje lopen (zorg ervoor dat de dooier niet breekt). Voeg peper en zout naar keuze toe, knoop de vershoudfolie dicht en houd het zakje 3 minuten in de pan met inmiddels kokend water. Knip het zakje open. Herhaal dit process nogmaals voor het tweede ei.

4) Verdeel de veldsla over de borden. Verdeel de radijsjes, komkommer, gepocheerd ei en zalm over de borden. Garneer met basilicum en serveer met honing dressing.