Salade met gegrilde groenten en halloumi

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 1 stuk
  • Courgette – half stuk
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Cherry tomaten – 250 gram
  • Gemengde sla – 75 gram
  • Rode peper – half stuk
  • Koriander – 1 handje
  • Focaccia paprika en olijf – 1 stuk
  • Halloumi – 150 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 3 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook. Snijd de aubergine, courgette en paprika in lange plakken. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Haal de halloumi uit de verpakking en snijd in plakken. Snijd de koriander fijn.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een grillpan en grill de aubergine, courgette en paprika. Verhit vervolgens nog 1 eetlepel olijfolie in de grillpan en grill de halloumi.

3) Doe ondertussen de focaccia in de oven en bak in 8 tot 10 minuten af.

4) Doe de knoflook, rode peper, de helft van de koriander, 1 eetlepel olijfolie, 1 eetlepel water en peper en zout naar keuze in een kom en meng tot dressing.

5) Verdeel de gegrilde groenten over de borden, gevolgd door de gegrilde halloumi en dressing. Garneer met de overige koriander en serveer met de focaccia.