Selecteer een pagina

Romige paddenstoelen met spek

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Paddenstoelen – 400 gram
  • Tijm – 1 handje
  • Pasta – 150 gram
  • Spek – 200 gram
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Room – 200 ml
  • Witte wijn – 125 ml

 In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Was de paddenstoelen en dep goed droog. Pluk de tijm.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de spek toe en bak totdat de spek krokant is. Voeg vervolgens de paddenstoelen toe en bak enkele minuten mee. Blus het geheel af met witte wijn. Voeg vervolgens de room, de helft van de tijm en peper en zout naar keuze toe en laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

3) Doe ondertussen de pasta in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzing op de verpakking gaar. Giet de pasta af.

4) Verdeel de pasta over de borden gevolgd door de paddenstoelen roomsaus. Garneer met de overige tijm.