Broccoli-courgette soep met olijven

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Broccoli – half stuk
  • Courgette – half stuk
  • Focaccia paprika en olijf – 1 stuk
  • Room – 100 ml
  • Groentebouillon blokje – half stuk
  • Olijven – 2 handjes

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de courgette en broccoli in stukken.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie een in pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de courgette en broccoli toe en bak enkele minuten mee.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg dit bij de pan met courgette en broccoli. Voeg hier peper en zout naar keuze aan toe en laat het geheel 15 minuten zachtjes koken.

4) Doe ondertussen de focaccia in de oven en bak in 8 tot 10 minuten af.

5) Haal de pan met courgette en broccoli van het vuur en pureer tot soep. Voeg hier vervolgens de kookroom aan toe en roer goed door elkaar. Verdeel de soep over de kommetjes en garneer met olijven. Serveer de soep samen met de focaccia.