Selecteer een pagina

Pizza pesto, burrata en artisjok

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Basilicum – 1 plant
  • Rucola – 2 handjes
  • Pizzabodem – 2 bodems
  • Pijnboompitten – 2 handjes
  • Burrata – 1 bol
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Artisjokharten – 1 blik
  • Groene olijven – 180 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 4 eetlepels
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Rol de pizzabodems uit. Laat de artisjokharten uitlekken en snijd in grote stukken. Pluk de basilicum plant. Bak de pijnboompitten, totdat ze beginnen te verkleuren.

2) Pers een teen knoflook. Doe geperste knoflook, samen met de parmezaanse kaas, 1 handje pijnboompitten, de basilicum blaadjes en 4 eetlepels olijfolie in de keukenmachine en pureer tot pesto.

3) Verdeel de zelfgemaakt pesto over de uitgerolde pizzabodems. Verdeel hier vervolgens de burrata en artichoke over en bak de pizza volgens de aanwijzing op de verpakking.

4) Haal de pizza uit de oven en garneer met de groene olijven, rucola en overige pijnboompitten.