Penne met hummus en zongedroogde tomaat

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Citroen – half stuk
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Basilicum – 1 handje
  • Bladspinazie (diepvries) – 200 gram
  • Volkoren penne – 150 gram
  • Kikkererwten – 200 gram
  • Tahin – 1 el
  • Zongedroogde tomaat – 150 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 4 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten 

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Snijd de zongedroogde tomaat in stukken. Laat de kikkererwten uitlekken.

2) Doe ¾ van de kikkererwten samen met de knoflook, rode peper, sap van een halve citroen, 1 eetlepel tahin, 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel paprikapoeder en 2 eetlepels water in de keukenmachine en pureer tot een glad geheel. Breng op smaak met peper en zout.

3) Doe de penne bij de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar.

4) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg hier vervolgens de bladspinazie aan toe en laat op een zacht vuurtje ontdooien. Voeg zodra de bladspinazie ontdooit is de penne toe en gevolgd door de hummus, zongedroogde tomaat en de overige kikkererwten toe. Meng alles goed door elkaar en laat enkele minuten op het vuur staan totdat het goed warm is.

5) Verdeel de penne over de borden en garneer met basilicum.