Selecteer een pagina

Gegrilde auberginesoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aubergine – 1 stuk
  • Basilicum – 1 handje
  • Citroen – half stuk
  • Stokbrood kruidenboter – half stuk
  • Room – 100 ml
  • Groentebouillon blokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Schil de beide aubergines met een kaasschaaf, zodat je lange plakken krijgt. Verhit een scheutje olijfolie in een grilpan en gril de aubergine plakken aan beide kant.

2) Pers de knoflook, versnipper de ui en snijd het rode pepertje in kleine stukjes. Fruit dit aan in de pan. Voeg eerst de tomatenpuree toe, waarna je de tomatenblokjes toevoegt. Laat het geheel 10 minuten inkoken.

3) Verdeel de ricotta over de bodem van de ovenschaal. Bekleed met de helft van de aubergine plakken. Verdeel hier het tomatenmengsel over. Bekleed deze laag vervolgens met de andere helft van de aubergine plakken. Verdeel tot slot de parmezaanse kaas over het geheel. Zet de schaal ongeveer 15 minuten in de oven, totdat de kaas gesmolten is.