Aardappelsalade met gerookte makreel

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Komkommer – half stuk
  • Baby romaine – 1 stuk
  • Rozemarijn – 1 handje
  • Krieltjes (met schil) – 500 gram
  • Gerookte makreel filet – 165 gram
  • Witte wijnazijn – 2 el
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Suiker – 1 el
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng twee pannen met water aan de kook.

1) Pel de rode ui en snijd in dunne ringen. Was de komkommer en snijd in dunne schijfjes. Was de krieltjes. Snijd (of scheur) de makreel filet in klein stukjes. Was de baby romaine en snijd in stukken.

2) Doe de krieltjes in de pan met het inmiddels kokende water en kook in 15 minuten gaar.

3) Doe de eieren in de andere pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten hard. Haal de eieren uit de pan, laat schrikken en snijd in plakjes.

4) Doe de witte wijnazijn en suiker in een kom en meng goed door elkaar. Meng hier vervolgens de komkommer en rode ui doorheen.

5) Verdeel de baby romaine over de borden, gevolgd door het komkommer rode-ui mengsel, de krieltjes, plakjes ei en de makreel. Garneer met de rozemarijn en breng op smaak met peper en zout.