Pollo alla cacciatora
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Laurierblaadjes – 4 stuks
- Rozemarijn – 1 handje
- Zilvervlies rijst – 150 gram
- Kippenpoten – 600 gram
- Anjovisfilet – 1 blik
- Rode wijn – 250 ml
- Gepelde tomaten – 400 gram
In huis:
- Bloem – 2 el
- Knoflook – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten
Hoe maak je het?
Verwarm de oven voor op 180 graden en breng een pan met water aan de kook.
1) Pel en plet de knoflook.
2) Doe de kippenpoten samen met de rode wijn, knoflook, laurierblaadjes en rozemarijn in een kom en laat 15 minuten marineren in de koelkast.
3) Laat de kippenpoten uitlekken. Bestuif vervolgens de kip met bloem. Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de kip op hoog vuur rondom bruin.
4) Voeg vervolgens de ansjovis, gepelde tomaten en de marinade toe aan de kip. Laat het geheel 10 minuten onder een deksel koken en prak tussendoor de gepelde tomaten met een vork fijn.
5) Doe de rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af.
6) Verdeel de rijst over de borden gevolgd door de kippenpoten alla cacciatora.