Gevulde schelpen met champignon ragout

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Champignons – 250 gram
  • Tijm – 1 handje
  • Pastaschelpen – 150 gram
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Kookroom – 125 ml
  • Parmezaanse kaas – 50 gram
  • Groentebouillonblokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 1 mespunt
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 125 milliliter water aan de kook en breng daarnaast een volle pan met water aan de kook. Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de champignons in plakjes. Pluk de tijm.

2) Verhit een mespunt boter in de pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de champignons toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de room, de helft van de tijm, bouillonblokje, kokend water en peper en zout naar keuze toe. Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de champignons in roomsaus.

3) Doe de pastaschelpen in de pan met inmiddels kokend water en kook 6 minuten. Giet af.

4) Verdeel de pastaschelpen over een ovenschaal en vul deze met de champignon ragout. Verdeel hier de parmezaanse kaas over. Zet het geheel 10 minuten in de oven.

5) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten. Haal de gevulde schelpen met champignon ragout uit de oven en garneer met de overige tijm en pijnboompitten.