Geroosterde pompoensoep met geitenkaas

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Flespompoen – half stuk
  • Basilicum – 1 handje
  • Bruinbrood (bv. Liefde & passie) – 2 sneetjes
  • Geitenkaas (smeerbare) – 50 gram
  • Groentebouillon blokje – half stuk

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 30 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de flespompoen in plakken.

2) Bekleed een ovenrek met bakpapier en verdeel hier de pompoenplakken over. Zet de pompoenplakken 30 minuten in de oven.

3) Doe het groentebouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op.

4) Doe de knoflook, ui, pompoen, bouillon en peper en zout naar keuze in een kom en mix met een staafmixer tot soep.

5) Doe ondertussen de bruine boterhammen in de broodrooster.

6) Verdeel de soep over de borden. Verdeel hier vervolgens de geitenkaas over. Serveer de soep samen met de geroosterde boterhammen.