Pizza-pasta

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Courgette – 1 stuk
  • Rode punt paprika – 1 stuk
  • Italiaanse kruiden – 2 tl
  • Fussili – 150 gram
  • Goudsalami – 100 gram
  • Geraspte kaas – 50 gram
  • Mozzarella – 1 bol
  • Passata 250 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukken. Was de courgette en rode punt paprika en snijd in stukjes. Haal de mozzarella uit de verpakking en snijd in plakken.

2) Doe de fussili in de pan met inmiddels kokend water en kook 6 minuten. Giet af.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper, courgette en rode punt paprika toe en bak enkele minuten mee. Voeg de passata, fussili, italiaanse kruiden, geraspte kaas en peper en zout naar keuze toe en roer alles goed door elkaar.

4) Verdeel de helft van de pasta over een ovenschotel. Verdeel hier vervolgens de helft van de mozzarella plakken en salami overheen. Herhaal dit nogmaals. Zet het geheel 20 minuten in de oven.