Selecteer een pagina

Mosterdsoep met gebakken spekjes

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – 1 stuk
  • Frans stokbrood – half stuk
  • Spekblokjes – 100 gram
  • Room – 100 ml
  • Mosterd – 2 el
  • Runderbouillon blokje – half stuk

In huis:

  • Boter – 20 gram
  • Bloem – 1 el
  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de prei stukken.

2) Doe het runderbouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op.

3) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier de bloem doorheen en roer totdat het een geheel is. Voeg hier vervolgens de mosterd aan toe, gevolgd door de bouillon, room, knoflook en ui. Roer het geheel goed door elkaar en laat 10 minuten zachtjes koken. Breng op smaak met peper en zout.

4) Bak ondertussen de spekjes in een pan en bak het stokbrood in de inmiddels voorverwarmde oven volgens de afwijzingen op de verpakking.

5) Haal de pan van het vuur en verdeel de soep over de borden. Verdeel vervolgens de spekjes over de borden en serveer met het stokbrood.