Ketjap kippenvleugels

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Gember – naar keuze
  • Bieslook – 1 handje
  • Bloemkoolrijst – 400 gram
  • Kippenvleugels –400 gram
  • Ketjap manis – 6 el
  • Honing – 2 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 20 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Schil de gember en snijd in kleine stukjes. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de bieslook klein.

2) Meng de rode peper, gember, knoflook, ketjap manis, honing en peper en zout naar keuze in een kom. Marineer de kip met dit mengsel. Laat de kip 10 minuten rusten in de koelkast.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de kippenvleugels op hoog vuur rondom bruin. Verdeel de kippenvleugels (en de marinade) vervolgens over een ovenschaal en zet voor 20 minuten in de oven.

4) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui aan. Voeg de bloemkoolrijst toe en bak kort mee.

5) Haal de kippenvleugels uit de oven garneer met bieslook. Serveer met de bloemkoolrijst.