Gevulde portobello

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Portobello – 4 stuks
  • Bieslook – 1 handje
  • Parelcouscous – 100 gram
  • Pijnboompitten – 2 handjes
  • Geitenkaas – 125 gram
  • Kookroom – 50 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Haal de portobello uit de verpakking en snijd het stronkje uit de binnenkant. Snijd het stronkje van de portobello ’s in kleine stukjes. Snijd de bieslook klein.

2) Doe de parelcouscous in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de parelcouscous af.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de klein gesneden stronkjes van de portobello ‘s toe. Voeg vervolgens de geitenkaas en kookroom toe en verwarm totdat het een glad geheel is. Voeg daarna de parelcouscous toe en roer alles goed door elkaar.

4) Leg de portobello ’s uit op een werkblad en verdeel het parelcouscous-geitenkaas mengsel eroverheen. Zet voor 10 minuten in de oven.

5) Verhit ondertussen 1 eetlepel olijfolie in een pan en bak de pijnboompitten.

6) Haal de gevulde portobello ‘s uit de oven en garneer met de gebakken pijnboompitten en bieslook.