Selecteer een pagina

Gepofte zoete aardappel met tonijnsalade

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Tomaat – 2 stuks
  • Avocado – 1 stuk
  • Peterselie – 1 handje
  • Zoete aardappel – 4 stuks
  • Pijnboompitten – 1 handje
  • Tonijn (uit blik) – 1 blik
  • Griekse yoghurt – 1 el

In huis:

  • Rode ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 10 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Verpak de zoete aardappelen in aluminium folie en doe ze voor 35 minuten in de oven.

2) Pel en snipper de knoflook en rode ui. Verwijder het binnenste gedeelte uit de tomaat en snijd in kleine stukken. Laat de tonijn uitlekken. Pel de avocado en snijd in stukjes.

3) Doe de tonijn, samen met de knoflook, rode ui, tomaat, griekse yoghurt en peper en zout naar keuze in een meng goed door elkaar.

4) Haal de zoete aardappelen uit de oven en haal ze uit het aluminium folie. Verdeel de tonijnsalade over de zoete aardappelen, gevolgd door de avocado. Garneer de zoete aardappel met de pijnboompitten.