Wortel-gember soep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Geschrapte worteltjes – 300 gram
  • Gember – 2 cm
  • Peterselie – 1 handje
  • Gemalen komijnzaad – 1 tl
  • Stokbrood – half brood
  • Zure room – 50 gram
  • Groentebouillon – half blokje

In huis:

  • Knoflook
  • Ui
  • Olijfolie
  • Peper en zout

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

Breng 500 milliliter water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Versnipper de ui, pers de knoflook en snijd de gember en rode peper in kleine stukjes.

2) Fruit in een pan de ui en knoflook aan. Voeg de rode peper en gember toe, gevolgd door de wortelen en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de komijnzaad toe.

3) Doe het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en roer door elkaar. Voeg dit bij de groenten en laat het geheel 15 minuten koken. 

4) Doe ondertussen het stokbrood in de oven en bak in 10 minuten af.

5) Haal de pan van het vuur en pureer de soep. Roer vervolgens de zure room door de gepureerde soep. Garneer de soep met peterselie en serveer met stokbrood.