Nacho’s pulled chicken

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Paprikapoeder – 1 el
  • Mais – 150 gram
  • Avocado – 1 stuk
  • Citroen – half stuk
  • Tortillachips – 200 gram
  • Kipdijfilet – 350 gram
  • Cheddar cheese – 100 gram
  • Zure room – 2 el
  • Groente bouillonblokje – half stuk
  • Sriracha saus – naar keuze

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Rode ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 2 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten (+ 15 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de rode ui en knoflook. Snijd de rode peper in kleine stukjes.

2) Doe de kipdijfilet samen met het groentebouillon blokje in de pan met inmiddels kokend water en kook 20 minuten. Haal de kip uit de pan met water en pull ze met 2 vorken tot kleine stukjes. Tip: de kip is ook te pullen met een handmixer. Verdeel de paprikapoeder en sriracha saus over de pulled chicken. Verhit 2 eetlepels olijfolie in een koekenpan en bak de pulled chicken totdat het lekker knapperig is.

3) Pak een ovenschaal en bekleed deze met een laag tortillachips. Verdeel hier vervolgens een laag pulled chicken overheen, gevolgd door de rode ui, cheddar cheese en mais en zet het geheel circa 15 minuten in de oven.

4) Pel ondertussen de avocado en doe deze samen met de rode peper, knoflook en het sap van de citroen in de keukenmachine. Meng totdat je guacamole hebt.

5) Haal de tortilla schotel uit de oven en serveer hem samen met de guacamole en zure room.