Selecteer een pagina

Gebakken makreel met bloemkoolpuree

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Bloemkool – 1 stuk
  • Peterselie – 1 handje
  • Aspergebroccoli – 200 gram
  • Makreelfilet (op huid) – 200 gram
  • Mascarpone – 30 gram
  • Zonnebloemolie – 100 ml

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Snijd de bloemkool in grove stukken en snijd de peterselie klein.

2) Doe de bloemkool in de pan met inmiddels kokend water en kook 8 minuten. Giet de bloemkool af en doe samen met de knoflook, mascarpone, peterselie en peper en zout naar keuze in een kom en meng met een staafmixer tot een gladde puree.

3) Verhit de zonnebloemolie in een koekenpan en bak de makreelfilet krokant.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een andere pan en bak de aspergebrocolli circa 4 minuten.

5) Verdeel de bloemkoolpuree over de borden, gevolgd door de aspergebrocolli en makreelfilet.