Selecteer een pagina

Waterzooi met zalm

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 100 gram
  • Prei – 1 stuk
  • Bleekselderij – 2 stengels
  • Krieltjes – 250 gram
  • Peterselie – 1 handje
  • Zalm – 160 gram
  • Room – 100 ml
  • Visbouillon blokje – half blokje

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 400 ml water aan de kook.

1) Pel en snipper de ui. Snijd de wortel in stukken. Was en snijd de prei en bleekselderij in dunne ringen.

2) Doe het visbouillon blokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg hier vervolgens de wortelen, prei, bleekselderij, krieltjes, room, de helft van de peterselie en peper en zout naar keuze aan toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

3) Voeg de zalm toe aan de soep en stoof 5 minuten.

4) Verdeel de soep over de borden. Garneer de soep met de overgebleven peterselie.