Selecteer een pagina

Ramen met biefstuk

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Peen julienne – 100 gram
  • Salade ui – 2 stengels
  • Champignons – 125 gram
  • Ramen noedles – 200 gram
  • Biefstuk – 150 gram
  • Runderbouillon blokje – half blokje
  • Sojasaus – 1 el

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met 500 ml water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook. Snijd de champignons in plakken. Snijd de salade ui in dunne ringen. Snijd de rode peper in klein stukjes.

2) Bestrooi de biefstuk met zout en peper naar keuze. Verhit 1 mespunt boter in een pan en bak de biefstuk 2 minuten per kant. Snijd de biefstuk in plakjes.

3) Doe het runderbouillonblokje bij de pan met het inmiddels kokende water en los op. Voeg hier vervolgens de peen julienne, champignons, salade ui, peper en knoflook aan toe. Laat het geheel 10 minuten zachtjes koken.

4) Kook de noedels volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Verdeel de noedels over borden, gevolgd door de soep en de biefstuk.