Burrito rolletjes met rijst en witte bonen

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – half stuk
  • Gekleurde paprika’s – 2 stuks
  • Tomaten – 2 stuks
  • Limoen – half stuk
  • Koriander – 1 handje
  • Tortilla wraps – 4 stuks
  • Zilvervliesrijst – 100 gram
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Witte bonen in tomatensaus – 180 gram

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 5 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 200 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Snijd de paprika in stukjes. Snijd de tomaten doormidden, verwijder het middelste gedeelte en snijd in stukjes. Hak de koriander fijn.

2) Doe de rijst in de pan met het inmiddels kokende water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking gaar. Giet de rijst af.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de ui, paprika en tomaten toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de witte bonen, koriander, het sap van de limoen en peper en zout naar keuze toe.

4) Meng de rijst met de bonensaus en verdeel over de tortilla wraps. Verdeel hier vervolgens de geraspte kaas over. Rol de tortilla wraps strak op in aluminiumfolie en zet ze voor 5 minuten in de oven.

5) Snijd de burrito’s in stukjes en verwijder het aluminiumfolie.