Tonijnlasagne

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Courgette – half stuk
  • Tuinerwten – 150 gram
  • Sperziebonen – 100 gram
  • Lasagnebladen – 5 bladen
  • Tonijn – 1 blik
  • Melk – 250 ml
  • Geraspte kaas – 75 gram

In huis:

  • Boter – 20 gram
  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 20 minuten (+ 35 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel de knoflook. Was de courgette en snijd in plakken. Haal de tuinerwten uit de vriezer. Snijd de zijkanten van de sperziebonen. Open het blik tonijn en laat uitlekken.

2) Smelt de boter in een steelpannetje. Roer hier vervolgens de bloem doorheen. Voeg hier vervolgens beetje bij beetje melk aan toe en roer goed door elkaar, zodat het 1 geheel is. Laat de saus gedurende 5 minuten inkoken. Nu heb je bechamelsaus.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pak en fruit de knoflook aan. Voeg de courgette toe en bak enkele minuten mee. Voeg vervolgens de sperziebonen en tuinerwten toe en bak nog enkele minuten mee.

4) Verdeel een laagje van de bechamelsaus over de ovenschaal. Gevolgd door de lasagne bladen, groentemengsel en als laatste de tonijn op. Herhaal dit 2 keer en eindig met de saus.

5) Verdeel de geraspte kaas over de schaal en zet de lasagne 35 minuten in de inmiddels voorverwarmde oven.