Rösti met zalm en zure room

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Aardappelen – 500 gram
  • Basilicum – 2 handjes
  • Tarwebloem – 100 gram
  • Gerookte zalm – 100 gram
  • Zure room – 75 gram
  • Eieren – 2 stuks

In huis:

  • Boter – 2 mespunten
  • Ui – half stuk
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vis
Bereidingstijd: 25 minuten 

Hoe maak je het?

1) Pel en snipper de ui. Schil de aardappelen.

2) Snijd de aardappelen met de hand of met een food processor in hele dunne reepjes. Doe de aardappelen samen met de eieren, meel, ui en zout naar keuze in een kom en meng goed door elkaar.

3) Verhit 1 flinke mespunt boter in een koekenpan en bak de aardappel-pannenkoeken / rösti. Herhaal dit tot al het beslag op is.

4) Verdeel de rösti over de borden. Verdeel hier vervolgens de gerookte zalm, zure room en basilicum overheen.