Kippenpootjes in sojasaus met kokosrijst

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Sperziebonen – 200 gram
  • Koriander – 1 handje
  • Pandan rijst – 150 gram
  • Kippenpoten – 500 gram
  • Kokosmelk – 300 gram
  • Sojasaus – 10 el
  • Donkere bastard suiker – 4 el
  • Sambal – 1 tl
  • Gebakken uitjes – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook.

1) Snijd de zijkanten van de sperziebonen.

2) Doe de kippenpoten samen met de sojasaus, bruine suiker en sambal in een kom. Meng het geheel goed door elkaar. Verhit een koekenpan en voeg hier de gemarineerde kip aan toe. Laat de kip ongeveer 20 minuten sudderen. De kip is klaar als het soja-suiker mengsel plakkerig is geworden.

3) Weeg de rijst af en doe dit samen met de kokosmelk in een pan. Breng aan de kook en laat 10 minuten op laag vuur onder de deksel koken.

4) Doe de sperziebonen bij de pan met inmiddels kokend water en kook in 5 minuten gaar. Giet de sperziebonen af.

5) Verdeel de kokosrijst over de borden, gevolgd door de kippenpoten in sojasaus en de sperziebonen. Garneer het bord met de koriander en gebakken uitjes naar keuze.