Snelle shepherd’s pie

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Wortelen – 150 gram
  • Gebroken sperziebonen (diepvries) – 200 gram
  • Rozemarijn – 1 handje
  • Aardappelen – 400 gram
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Geraspte kaas – 100 gram
  • Volle melk – 75 ml
  • Bouillonblokje – half stuk
  • Tomatenpuree – 70 gram

In huis:

  • Bloem – 1 el
  • Knoflook – 1 teentje
  • Ui – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 25 minuten (+ 25 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met 100 milliliter water aan de kook en breng een volle pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui.

2) Doe de aardappelen in de volle pan met inmiddels kokend water en kook in 15 minuten gaar. Giet de aardappelen af. Doe de aardappelen samen met de melk, rozemarijn en zout naar keuze in een kom en mix met een staafmixer tot aardappelpuree.

3) Doe ondertussen het bouillonblokje bij de pan met 100 milliliter kokend water en meng goed door elkaar.

4) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de gehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de tomatenpuree toe en meng alles goed door elkaar. Voeg vervolgens de wortelen en sperziebonen toe, gevolgd door de bouillon. Meng 1 eetlepel bloem met 25 milliliter water en meng (dit noem je ook wel lopend meel). Voeg het lopende meel bij de pan met de gehakt en groenten en laat het geheel 10 minuten op laag vuur koken.

5) Schep de gehaktsaus in een ovenschaal, gevolgd door de aardappelpuree. Bestrooi dit met de geraspte kaas en zet het geheel 25 minuten in de oven.