Pindasoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Rode peper – 1 stuk
  • Taugé – 125 gram
  • Sperziebonen – 200 gram
  • Koriander – 1 handje
  • Kipfilet – 2 stuks
  • Kroepoek – naar keuze
  • Eieren – 2 stuks
  • Pindakaas – 3 el
  • Kokosmelk – 200 ml
  • Kippenbouillon blokje – half stuk

In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 stuk
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Kip
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng in een pan 200 milliliter water aan de kook. Breng daarnaast een andere pan met water aan de kook.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in stukjes. Was de sperziebonen en snijd de puntjes eraf. Snijd de kipfilet in blokjes.

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg de rode peper toe en bak enkele minuten mee. Roer vervolgens de pindakaas door de kokosmelk en voeg dit toe. Voeg vervolgens het kippenbouillon blokje en kokend water toe. Laat het geheel 10 minuten koken. Voeg de taugé en sperziebonen toe en laat deze nog 5 minuten mee koken.

3) Doe ondertussen de eieren in de andere pan met inmiddels kokend water en kook in 10 minuten hard. Laat de eieren schikken en pel ze.

4) Verhit ondertussen ook 1 eetlepel olijfolie en bak de kip.

5) Verdeel de soep over de borden en garneer met de eieren, kip en koriander. Serveer samen met de kroepoek.