Gevulde rode paprika

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Zoete puntpaprika – 2 stuks
  • Rode paprika – 1 stuk
  • Tomaten – 2 stuks
  • Peterselie – 1 handje
  • Zilvervlies rijst – 100 gram
  • Rundergehakt – 300 gram
  • Geraspte mozzarella – 75 gram
  • Tomatenblokjes – 200 gram

 In huis:

  • Ui – 1 stuk
  • Knoflook – 1 teentje
  • Olijfolie – 1 el
  • Peper en zout – naar keuze

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 15 minuten (+ 10 minuten in de oven)

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook en verwarm de oven voor op 180 graden.

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Pluk de peterselie en snijd in stukjes. Was de tomaten en snijd doormidden. Verwijder het middelste gedeelte van de tomaat en snijd het buitenste gedeelte in stukjes. Snijd de rode paprika en zoete puntpaprika in de lengte doormidden en verwijder de pitten.

2) Doe de rijst in de pan met inmiddels kokend water en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking.

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg het rundergehakt toe en bak rul. Voeg vervolgens de gesneden tomaten en peterselie toe en bak nog enkele minuten mee.

4) Giet de rijst af en voeg dit vervolgens bij de pan met gehakt en groenten en roer door elkaar. Roer vervolgens de tomatenblokjes en de helft van de geraspte mozzarella erdoorheen. Nu heb je de vulling voor de paprika’s.

5) Doe de vulling de opengesneden paprika’s en bestrooi met de overgebleven geraspte mozzarella. Zet het geheel voor 10 minuten in de oven.