Stoofpotje met gedroogde abrikozen
Ingrediënten
Voor 2 personen:
- Rode peper – half stuk
- Wortelen – 150 gram
- Kurkuma – 1 tl
- Gedroogde abrikozen – 50 gram
- Gemberpoeder – 1 tl
- Platte peterselie – 1 handje
- Zilvervliesrijst – 150 gram
- Runder riblappen – 350 gram
- Tomatenpuree – 70 gram
- Bouillon blokje – half blokje
In huis:
- Boter – 1 flinke mespunt
- Knoflook – 1 teentje
- Ui – 1 stuk
- Olijfolie – 1 el
- Peper en zout – naar keuze
Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 150 minuten
Hoe maak je het?
Breng een pan met 250 milliliter water aan de kook.
1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper klein. Snijd de runderriblappen en wortelen in stukjes. Snijd de gedroogde abrikozen in stukken. Pluk de peterselie.
2) Verhit een flinke mespunt boter in een braadpan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg de runderriblappen toe en bak rondom bruin. Voeg vervolgens de wortelen toe en bak enkele minuten mee.
3) Doe de kurkuma, gemberpoeder, tomatenpuree, het bouillonblok en het inmiddels kokende water bij het stoofvlees en meng door elkaar. Draai het vuur laag en laat het geheel minimaal 120 minuten sudderen. Voeg na het sudderen de gedroogde abrikozen toe en verwarm dit nog enkele minuten mee.
4) Breng een pan met water aan de kook. Voeg vervolgens de zilvervliesrijst toe en kook volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet de rijst af.
5) Verdeel de rijst over de borden, gevolgd door de stoof. Garneer met de peterselie.