Rigatoni met worst

Ingrediënten

Voor 2 personen: 

  • Rode peper – half stuk 
  • Winterpeen– 4 stuks
  • Rozemarijn – 1 handje 
  • Venkelzaad – 2 tl 
  • Rigatoni– 200 gram 
  • Chipolata worst – 300 gram 
  • Parmezaanse kaas – 50 gram 
  • Rode wijn – 50 ml 
  • Passata di pomodoro – 200 gram  

In huis: 

  • Ui – 1 stuk 
  • Knoflook – 1 teen  
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vlees
Bereidingstijd: 30 minuten

Hoe maak je het?

Breng een pan met water aan de kook. 

1) Pel en snipper de knoflook en ui. Snijd de rode peper in kleine stukjes. Was de wortelen, rasp ze en snijd in kleine stukjes. Haal het velletje van de chipolata worstjes en breek de worst in stukken.  

2) Doe de worst, samen met de knoflook, ui en rode peper in een kom en meng met een handmixer tot gehakt 

3) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een braadpan en bak de worst aan. Voeg vervolgens de wortelen toe en bak enkele minuten mee. Blus het geheel af met de rode wijn en laat enkele minuten inkoken. Voeg vervolgens de passata di pomodoro, venkelzaad en rozemarijn toe. Laat het geheel 15 minuten op zacht vuur koken. 

4) Doe ondertussen de rigatoni bij de pan met inmiddels kokend water en kook de rigatoni in 12 minuten gaar. Giet de rigatoni af. 

5) Voeg de rigatoni en de parmezaanse kaas bij de pan met de tomatensaus. Roer door totdat de parmezaanse kaas gesmolten is. Verdeel het geheel nu over de borden.