Maissoep

Ingrediënten

Voor 2 personen:

  • Prei – half stuk 
  • Koriander – 1 handje 
  • Mais – 300 gram 
  • Limoen – half stuk
  • Ciabatta – half stuk 
  • Groente bouillonblokje – half blokje 
  • Kokosmelk – 200 ml 
  • Sambal – 2 tl 

In huis:

  • Knoflook – 1 teentje 
  • Ui – 1 stuk 
  • Olijfolie – 1 el 
  • Peper en zout – naar keuze 

Categorie: Vegetarisch
Bereidingstijd: 25 minuten

Hoe maak je het?

Breng in een pan 200 ml water aan de kook en verwarm de oven voor op 220 graden. 

1) Pers de knoflook en versnipper de ui. Snijd de prei in ringen. Pluk de koriander en giet de mais af. 

2) Verhit 1 eetlepel olijfolie in een pan en fruit de knoflook en ui aan. Voeg hier de prei aan toe en bak enkele minuten. Voeg vervolgens de mais toe. 

3) Los de groentebouillon op in de pan met inmiddels kokend water en voeg dit toe aan de pan met prei en mais. Voeg ook de kokosmelk, de helft van de koriander, sambal en peper en zout toe. Laat het geheel 15 minuten koken. 

4) Doe de ciabatta in de oven en bak in 7 minuten af. 

5) Haal ondertussen de pan van het vuur en pureer de soep. Verdeel de soep over de borden en verdeel hier vervolgens de overige helft van de koriander over. Serveer de soep samen met de limoen en ciabatta.